Begeleiding en ondersteuning

Klein Hermana biedt ondersteuning, begeleiding en training op het gebied van zorg en welzijn voor kinderen, jongeren en volwassenen die een hulpvraag hebben op fysiek, mentaal of psychosociaal vlak.

Jij,u, het gezin kunnen met alle hulpvragen bij mij terecht. In alle gevallen gaan wij samen onderzoeken wat er speelt en voor mij als ondersteuner is het eerste belangrijk dat wij gaan werken aan basisvertrouwen en basisveiligheid. Als dit er is kunnen we samen werken aan het uitwerken en beantwoorden van de werkelijke hulpvraag.

Voorbeelden van vragen op het gebied van:

Vervelende gevoelens zoals bijvoorbeeld:
Verdriet, boosheid, bang, schaamte, schuldgevoel, onzekerheid, heimwee, eenzaamheid of een gevoel wat je hebt maar nog geen naam kunt geven.

Vervelende gedachten zoals bijvoorbeeld:
Iets niet kunnen, niet mooi zijn, te dik of te dun zijn, iets wel willen maar niet durven, niet blij of juist boos kunnen zijn. Je wilt wel maar je kunt niet….,

Last hebben van dingen die je hebt of hebt meegemaakt zoals bijvoorbeeld:
Pesten, een ongeluk, ziekte, geweld, verslaving, scheiding, situaties binnen het gezin, op school, het werk, onveilige situaties, of iets wat voor jou heel vervelend is of is geweest en wat je toch een plek zou willen geven,

Last van angst zoals bijvoorbeeld:
bang voor de tandarts, om alleen te zijn, om een spreekbeurt te houden, om te zwemmen, bang voor het ziekenhuis, de dood, hechtingsangst en soms voel je je angstig maar weet je zelf niet waar het vandaan komt.

Als er een diagnose bij je is gesteld waarvan je niet zo goed weet wat je daarmee moet zoals bijvoorbeeld:
ADHD, ADD, PDD-nos, of autisme aanverwante stoornissen, gedragsstoornissen, hechtingsproblematiek, trauma, burn-out, depressie, seksuele problematiek enzovoort.