Mogelijkheden

Paardrijlessen
Hierbij draait het om het daadwerkelijk op het paard rijden. De ruiter bestuurt samen met de begeleiding het paard en daarbij wordt het paard letterlijk de benen van de ruiter. Er wordt gewerkt met een plan waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden van iedere ruiter welke regelmatig geëvalueerd wordt. De instructrice van de stichting heeft zelf diverse opleidingen gevolgd die het mogelijk maken om dit plan op te kunnen stellen maar daar waar nodig zal de stichting zich laten adviseren door de desbetreffende arts of fysiotherapeut van de ruiter.
Daarnaast wordt er te allen tijde gewerkt aan doelen op verschillende niveaus, zoals ontspanning, samenwerking, aangaan sociale contacten enz. Het specifieke doel is afhankelijk van de individuele en therapeutische wensen.

Grondwerklessen
Tijdens de grondwerklessen wordt aandacht besteedt aan activiteiten naast het paard. Dit kan zijn het paard van stal halen en weer terug brengen, poetsen, knuffelen, leiden door een parcours in de bak of gewoon lekker buiten wandelen.

Snoezelen met paarden
Het snoezelen met paarden is gericht op zintuiglijke prikkelingen, zoals ruiken, aanraken van zachte materialen, geluiden etc. Paard of pony is tijdens de snoezelsessies niet een rijdier maar kan worden gezien als vertrouwenspartner. Door het leren omgaan met het paard, het te aaien, knuffelen, borstelen en verkennen, kan de desbetreffende persoon ontspannen en van hieruit wordt een basis gelegd voor het maken van contact en het vertrouwen op jezelf.